menu
close
Home keyboard_double_arrow_right Nieuws keyboard_double_arrow_right Handige tips en tools voor mantelzorgers

Handige tips en tools voor mantelzorgers

Wist u dat er veel hulp beschikbaar is voor mantelzorgers?

Bent u mantelzorger en voelt u zich soms overbelast? Geen zorgen! Er zijn veel ondersteuningsmogelijkheden voor u beschikbaar, naast hulp van Aafje. Hier vindt u allerlei handige tips en tools voor mantelzorgers. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de coördinator informele zorg bij onze huizen of bel de Mantelfoon voor thuiszorg.

Ontspanning door meehelpen? Jazeker!

Wist u dat u als mantelzorger ook ontspanning kunt vinden door mee te helpen? Dat klinkt misschien verrassend, maar zolang u iets doet wat u leuk vindt, kan het zelfs plezierig zijn. Samen iets doen op de afdeling kan bovendien gezellig zijn én u kunt ook steun vinden bij andere mantelzorgers.

OMdenken: uw mantelzorg op een nieuwe manier bekijken

Bij Aafje begrijpen we dat klanten en mantelzorgers bij ons aankloppen, omdat het soms even niet meer lukt. Toch willen we graag weten: wat kunt u als mantelzorger blijven doen? Misschien lijkt het logischer om te vragen wat wij voor u kunnen doen, maar waarom niet vragen: “Wat mogen wij u vooral niet afnemen?” Vraag het ook aan uw naaste: “Wat vindt u belangrijk dat ik voor u blijf doen?”.

Leer meer met onze trainingen

Wilt u uw vaardigheden als mantelzorger verbeteren? Schrijf u dan eenvoudig in voor een van onze trainingen via deze link. We bieden ook handige instructievideo’s aan. Op regionaal niveau werken we samen met andere zorgaanbieders aan een gezamenlijke training, genaamd Leernetwerk de Driehoek.

Mentoren kunnen ook helpen

Wist u dat mentoren soms ook een belangrijke rol kunnen spelen? Stichting Mentorschap raadt aan om hen te informeren over hoe zij mantelzorgers kunnen ondersteunen. Misschien kunnen niet alle mentoren dit doen, bijvoorbeeld als ze meerdere cliënten hebben. Maar het is altijd de moeite waard om het te proberen!

Verbeter uw communicatie en samenwerking

Goede communicatie is de sleutel tot een succesvolle samenwerking met mantelzorgers. Daarom biedt de Aafje academie een training aan over dit onderwerp. Deze training is beschikbaar voor medewerkers in zowel de thuiszorg als onze Aafje-huizen. Wilt u deze training volgen met uw hele team of afdeling? Neem dan contact op met de Aafje academie.

Praktische tips: het keukenkastje als informatiebron

Een simpel lijstje aan de binnenkant van een keukenkastje kan mantelzorgers helpen met belangrijke informatie, zoals welke cliënt speciale eet- en drinkinstructies heeft. Vergeet niet om toestemming te vragen aan de cliënt of zijn/haar vertegenwoordiger.

Extra tips en tools op waardigheid en trots

Bent u op zoek naar nog meer tips en tools? De website van Waardigheid & Trots biedt een schat informatie, inclusief gratis scholingsmodules voor medewerkers. Neem eens een kijkje en ontdek wat u allemaal kunt leren en toepassen in uw zorg.

Gerelateerde nieuws

Bekijk alle
De Euromast is een van de bekendste landmarks van Rotterdam en biedt een spectaculair uitzicht over de stad en haar wereldberoemde haven. Met een hoogte van 185 meter is deze toren niet alleen de hoogste van Nederland, maar ook een plek waar bezoekers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht dat reikt tot aan de kust bij helder weer. Of u nu voor het eerst in Rotterdam bent of er al jaren woont, de Euromast biedt een unieke ervaring die u niet mag missen.
Heeft u behoefte aan een luisterend oor of gewoon een gezellig gesprek? Zeker wanneer u minder mensen ziet dan u zou willen, kan een fijn contactmoment veel betekenen. De Zilverlijn is er om u hierbij te helpen: een wekelijkse of tweewekelijkse belservice waar een vriendelijke vrijwilliger klaarstaat voor een praatje of een goed gesprek, afgestemd op uw wensen.
Op de afbeelding zie je een oudere vrouw en jongere vrouw. De jongere vrouw, helpt de oudere vrouw. De jonge vrouw is de mantelzorger van de oudere vrouw.
Bent u mantelzorger en voelt u zich soms overbelast? Geen zorgen! Er zijn veel ondersteuningsmogelijkheden voor u beschikbaar, naast hulp van Aafje. Hier vindt u allerlei handige tips en tools voor mantelzorgers. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de coördinator informele zorg bij onze huizen of bel de Mantelfoon voor thuiszorg.